Föreläsning i vett och etikett

Damerna först, sa han som var mörkrädd!

Följ med Mats Danielsson, en av Sveriges ledande vett & etikettexperter på en gränslös tidsresa och ett underhållande kåseri genom etikettens mysterier. Mats är bl.a. känd från Nobelfesten där han vid ett flertal tillfällen för SVT kommenterat på plats. Perfekt för kick-off, föreningens möte, personalaktiviteten mm.

Du får veta allt, från gaffelns ursprung, damerna först och klädkoder till dagens dagens smarta telefoner. Publiken ges möjlighet att fråga så mycket man vill och önskar. Allt utan pekpinnar, här handlar det om en lättsam och inspirerande föreläsning, där du efteråt kan dela med dig av saker du aldrig någonsin hört förr!

Mats Danielsson svarar nästan dagligen på frågor om vett och etikett i både radio och media och medverkar regelbundet i flera olika TV-kanaler. Mats kommenterar t.ex Nobelfesten för SVT. Han har, förutom Sveriges största samling av litteratur i ämnet, en webbsida om vett och etikett med 1,8 miljoner besökare per år. Massor av skratt och flera aha-upplevelser utlovas. Du kommer att få med dig minnesvärda anekdoter och berättelser hem. Det blir en tur upp i utsiktstornet där du får möjligheter att se etiketten ur nya perspektiv, både från förr och idag.

Låt dig förundras över hur mycket historia som ligger bakom alla etikettsregler. Allt kryddat med roliga historier och tokigheter! Gör som 10 000-tals redan gjort: följ med på en historisk resa med vett & etikett genom igenkännande insikter, skratt och peppande aha-upplevelser! Efter den här föreläsningen vet du hur du gör succé med artighet! Du lämnar den med ett leende och många nya upplevelser att dela.

Innehåll

Inledning – artighet, en underskattad resurs!
Varför det heter vänsterprassel.
Inga pekpinnar utdelas, men skratt utlovas.

Artighet – aha-upplevelser utlovas!
En historisk resa, en timme fylld av anekdoter.
Damerna först,nu får du veta varför.
Inbjudningar och förberedelser.
Uppvaktning och presenter.
Servering och avdukning.
Samtal och mingel.

Till bords – bordsskick.
Knivar, gafflar, bestick.
Glas, servetter, kuvert.
Bordsplacering och skålar.
Hur man håller ett tal och tacka för maten.

Allt om – klädkoder genom tiderna.
Bröllop och andra högtider.
Om begravning, vad du än undrar.
Detta och mycket, mycket mer.

Tid

Föreläsningen i bemötande kan anpassas – från 60 minuter till 2 timmar
60 – 90 minuter rekommenderas.  Den är mest vald och 90 minuter ger tillfälle till frågor. 
Välkommen med din förfrågan!

Vill du läsa mer om vett och etikett? Klicka här >>

Vill du veta mer eller boka?