Bemötande för kommuner & myndigheter

Föreläsaren, kommunpolitikern, företagaren och bemötandeexperten Mats Danielssons uppskattade föreläsning. En tankeväckande föreläsning, vid önskemål med workshop i värdskap. Syftet är insikt, med aha-upplevelser och igenkännande skratt. Ändå, bakom de utlovade skratten finns ett allvar som medvetandegör att reflektera över bemötandet.

Mats är under COVID-19 åter kommunanställd distriktssköterska, han är även kommunfullmäktiges ordförande, med erfarenhet från kommunledning, omsorg/socialtjänst och samhällsbyggnadsektor. Ett stort antal kommunala verksamheter och statliga myndigheter har anlitat Mats som föreläsare genom åren. De utmaningar ni möter ut är en del av hans vardag.

Utifrån er kommuns eller myndighets behov anpassas föreläsningen. Ni får en föreläsning förankrad i organisationens behov med en humoristisk, inspirerande, entusiasmerade inriktning som i delar utmanar publiken eller arbetsplatsen att fundera på det egna bemötandet.

Om internt och externt bemötande (mellan kollegor patienter och anhöriga) som får en betydelse först när det sätts i ett sammanhang, görs begripligt och tillämpas med insikt. Det handlar om värdskap, om konsten att få människor omkring dig att trivas.

Mats blandar förbättrande kunskaper med träffsäkra exempel från verkligheten som medarbetarna inte kan låta bli att känna igen sig i.  Ändå, bakom de utlovade skratten finns ett allvar som medvetandegör och inspirerar till att reflektera över sitt och andras bemötande.

Upplägget är förankrat i en kommun eller myndighets ibland speciella behov med en humoristisk, inspirerande, entusiasmerade inriktning som i delar utmanar dig och publiken att fundera på  bemötandet. Om internt och externt bemötande (mellan kollegor, medborgare och de ni möter) som får en betydelse först när det sätts i ett sammanhang, görs begripligt och tillämpas med insikt. När ni bokar går vi igenom upplägget, skräddarsyr och synliggör i mesta möjliga mån de behov ni önskar få betonade.

Det handlar om konsten att få människor omkring dig att trivas. I föreläsningen blandas erfarenheter och fakta med träffsäkra exempel från verkligheten som får publiken att känna igen sig. Ändå, bakom de utlovade skratten finns ett allvar som medvetandegör och inspirerar till att reflektera över sitt och andras bemötande. Lyssna på en föreläsning som handlar om bemötandets – eller bristen på bemötandets – betydelse, såväl internt på arbetsplatsen, som externt.

Efter föreläsningen har ni fem verktyg till framgångsrikt bemötande som får människor omkring er att trivas. Det är skillnad på att möta och bemöta!
Läs gärna vad publiken tycker.

Tid

Föreläsningen i bemötande kan anpassas – från 60 minuter till 3 timmar
2,5 timmar rekommenderas.  Mest vald och ger tillfälle till reflektion, diskussion och några övningar. 
Välkommen med din förfrågan!

Vill du veta mer eller boka?